search icon Arhiva

Digitalni nadzor i digitalna diktatura │ ImpactHub, 26. mart

Pozivamo vas da se pridružite okruglom stolu koji organizuje Novosadska novinarska škola, a koji će se održati u Beogradu 26. marta s početkom u 18:00 časova, u prostorijama ImpactHub-a, Makedonska 21.

Okrugli sto će voditi Filip Milošević, SHARE fondacija, a kroz diskusiju ćemo bolje upoznati arhitekturu savremenih sistema nadzora i tehnologija iza njih: kuda teku naši (meta)podaci, ko im ima pristup, gde se centralizuju, analiziraju, i kako se naši digitalni identiteti eksploatišu od strane korporacija i zloupotrebljavaju od strane naših vlada uz pomoć veštačke inteligencije.

Istorija je pokazala da svaka tehnologija koju je moguće iskoristiti za nadzor i kontrolu, biće iskorišćena za nadzor i kontrolu. Oprez i otpor prema digitalnom nadzoru su prvi koraci ka očuvanju dostojanstva svakog građanina i socijalne grupe u doba algoritamskog upravljanja i sveprisutnije digitalne opresije.

Okrugli sto je namenjen predstavnicima civilnog sektora, stručnoj javnosti, predstavnicima medija, studentima i svim zainteresovanim građanima i građankama. Ovo je prilika da zajedno razmotrimo važne teme i razmenimo mišljenja o ključnim pitanjima koja utiču na našu zajednicu.

Vaša prisutnost i doprinos su od velikog značaja. Radujemo se vašem učešću i konstruktivnoj diskusiji.

Prijava za učešće na okruglom stolu: https://forms.gle/Xn4XQvJVotmhHoVd7

Okrugli sto se organizuje u okviru regionalnog projekta koji se bavi uticajima spoljne politike s posebnim naglaskom na uticaje spoljne politike s Republikom Kinom. 

NNŠ osuđuje napade... Novosadska novinarska škola...