search icon Arhiva

Konferencija „Pandorine kutije“ u Budimpešti

Regionalna konferencija „Pandora’s Box Network“ održana u Budimpešti od 25. do 27. marta 2011. godine, okupila je na jednom mestu sve saradnike na projektu borbe protiv pedofiije „Pandorina kutija“. Na konferenciji je formirana mreža «Pandorina kutija», mreža organizacija i institucija iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine, iz oblasti socijalne zaštite, obrazovanja i medija koji će se aktivno, građanski, boriti protiv seksualnog iskorišćavanja dece.

Konferencija je bila i prilika da stručnjaci iz susednih država, učesnica u projektu, razmene iskustva u dosadašnjem radu, posebno o slučajevima seksualnog iskorišćavanja dece. Takođe, dogovoreni su i načini na koje će se u narednom periodu prikupljati podaci i raditi istraživanja koja su osnova za Nacionalne izveštaje o problemu seksualnog iskorišćavanja dece u Srbiji,  Hrvatskoj, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini.

Projekat „Pandorina kutija“ je regionalnog karaktera, čiji je nosilac Novosadska novinarska škola, a partneri su STINA Institut iz Splita (CRO), Medijske inicijative iz Sarajeva (BiH) i Centar za nezavisno novinarstvo iz Budimpešte (HUN).

Projekat finansijski podržava Evropska komisija – direktorat za proširenje.

Realizacija: decembar 2010 – decembar 2011. godine.

Više o ovom projektu, pogledajte na sajtu www.pandorasbox.rs

Nastavak projekta „Active... Novosadska novinarska škola...