search icon Arhiva

Kreirane Viber nalepnice o medijskoj pismenosti

Kreativne, zanimljive i edukativne Viber nalepnice o medijima i medijskoj pismenosti od sada su dostupni korisnicima i korisnicama ove komunikacijske platforme u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Nalepnice je moguće preuzeti u Viberovoj prodavnici nalepnica ovde.

Cilj nalepnica je da podignu svest mladih o značaju medijske pismenosti, te da podstaknu mlade da više razmišljaju o medijima i njihovim prednostima i manama. Takođe, nalepnicama težimo da olakšamo i obogatimo komunikaciju među mladima i da im omogućimo da razmenjuju ideje i stavove na zanimljiv i kreativan način.

„Ako slika govori hiljadu reči, nalepnice govore tačno onoliko koliko je potrebno. Mnogi brendovi, kompanije i organizacije prepoznale su vrednost nalepnica, zbog čega smo i mi odlučili da ovim putem skrenemo pažnju javnosti, naročito mladih, na izuzetno važnu temu kao što su mediji i medijska pismenost“, saopštio je koordinator projekta Mićan Andrijašević iz organizacije Juventas.

Paket čine 14 nalepnica koje direktno ili indirektno govore o medijima i njihovoj prirodi, prednostima i manama, medijskim poremećajima, te ustaljenim frazama i praksama u medijima. Imajući u vidu da je projekat regionalnog karaktera, ali i zbog toga što je namenjen mladima i odnosi se na medije i nove tehnologije, deo nalepnica je na engleskom jeziku.

U procesu kreiranja nalepnica učestvovali su učenici i učenice Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ sa Cetinja, te je upravo jedan od stikera koji su se našli u finalnom paketu – „Spin is everywhere“ rad učenice Poline Lazarenko.

Nalepnice su kreirali mladi, medijski eksperti/kinje i dizajnerke u okviru regionalnog projekta „WeB Media Literacy“realizuju nevladine organizacije Juventas iz Crne Gore, Novosadska novinarska škola iz Srbije, Gong iz Hrvatske i Zašto ne iz Bosne i Hercegovine uz podršku Evropske komisije, odnosno Erasmus+ programa. Izraženi stavovi i vrednosti su isključiva odgovornost autora/ki i ne predstavljaju nužno stavove i vrednosti Evropske komisije.

Kada društvene mreže... Pravo javnosti da...