search icon Arhiva

Minecraft u školskoj klupi 

Minding Media je projekat koji kombinuje medijsku pismenost i Minecraft Education Edition kako bi učio đake o odgovornom konzumiranju i stvaranju medija. U okviru projekta, đaci mogu posetiti različite Minecraft svetove i upoznati se sa zabavnim stanovnicima dok istovremeno uče o medijima, reklamama, društvenim mrežama i lažnim vestima kroz četiri različite priče.

Kroz ovaj projekat, đaci uče o etici medija, pristrasnosti, tačnosti, kao i razvijaju svoje tehničke veštine. Kroz Minding Media, đaci ne samo što dublje razumeju medijsku pismenost, već uče kroz igru na način koji je zabavan i angažujući. Ovo aktivnost takođe može biti koristan alat za promovisanje medijske pismenosti među đacima i pripremanje za svet u kojem tehnologija i mediji igraju ključnu ulogu.

Minecraft svet za Minding Media predstavlja osnovne module u igri, uključujući 1) Šta su mediji; 2) Pismenost o reklamama; 3) Lažne vesti; i 4) Društvene mreže u okruženju igre. Učenje koje se stiče iz video biblioteke se dodatno učvršćuje, omogućavajući deci da primene stečene veštine u virtuelnom okruženju zasnovanom na praksi kroz izazove, zadatke i druge aktivnosti rešavanja problema.

Za decu, Minding Media Minecraft svet omogućava potpuno uranjanje, prevazilazeći obim tradicionalnih nastavnih tehnika kako bi istakao ubedljivu nameru u reklamama, lažnim vestima i društvenim mrežama. Mincraft nivoi se projekta se testiraju sa preko 240 dece i njihovim nastavnicima.

Radijski javni servis... Poziv na trening...