search icon Arhiva

Forum „Interupcija korupcije“

Prvi otvoreni forum posvećen borbi protiv korupcije u okviru projekta Interupcija korupcije održan je 10. i 11. maja u Sarajevu.

Skup u organizaciji partnera na projektu, Medijskih inicijativa, okupio je stručnjake u oblasti borbe protiv korupcije, ne samo iz Bosne nego i Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Forum je otvorio pomoćnik ministra sigurnosti BiH, koji je u uvodnom izlaganju izjavio da je „korupcija prepreka društvenom i ekonomskom napretku i borba protiv nje značajan je kriterijum pristupanju Evropskoj Uniji i NATO-u“. On je dodao i to da je Bosna i Hercegovina ostvarila značajan napredak na ovom polju, koji uključuje i povećan broj istraga protiv visokorangiranih zvaničnika zbog sumnji na korupciju, kao i sankcija protiv javnih službenika.

Radenko Udovičić, programski direktor Medijskih inicijativa, zaključio je kako ova konferencija treba da pomogne razmenu iskustva i znanja o tome kako se boriti protiv korupcije.

Projekat Novosadske novinarske škole finansira Direktorat za pridruženje Evropske komisije kroz Instrument za predpristupnu pomoć (IPA).

(Ne)bezbednost dece na... Izveštavanje o životnoj...