search icon Arhiva

Prijavi ekipu za turnir u medijskoj pismenosti!

Novosadska novinarska škola poziva sve osnovce i njihove nastavnike i nastavnice da učestvuju u nagradnom turniru medijske pismenosti koji se organizuje u okviru projekta Digitalni pogon. Na turniru će učestvovati timovi koji će činiti jedan nastavnik-ica i 3 učenika-ice.

Takmičenje će biti podeljeno u tri kruga. U prvom krugu sve ekipe imaće zadatak da osmisle i digitalno predstave svoj mini projekat korišćenja tehnika i alata medijske pismenosti. To mogu biti predstavljene teme iz gradiva, vannastavne aktivnosti, škola koju učenici pohašaju, i sl.

U drugom krugu takmičiće se 8 timova koji su na najbolji i najkreativniji način predstavili svoje ideje. Drugi i treći krug takmičenja organizovaće se putem ZOOM platforme a ekipe će dobijati kreativne i zabavne zadatke za dekonstrukciju medijskih dezinformacija i lažnih vesti.

U finalu, trećem krugu takmičenja učestvovaće 4 ekipe koje su osvojile najviše bodova u drugom krugu. One će se kroz različite igre i zadatke na temu medijskih manipulacija takmičiti za prvo mesto.

Pobednički tim dobiće novčane vaučere za kupovinu tehničke opreme a svi učesnici turnira dobiće premium pristup nekim od onlajn softvera za kreiranje digitalnih materijala koje će moći da koriste narednih meseci i za učenje i zabavu.

Prvi krug: 1. maj – 16. maj – vreme za pravljenje mini projekata

Drugi krug: 22. maj – ZOOM događaj

Finale: 29. maj – ZOOM događaj

Ukoliko ste zainteresovani za učešće, molimo Vas da nam na mejl adresu marina@novinarska-skola.org.rs pošaljete ime i prezime nastavnika ili nastavnice koji će biti mentor tima, imena učenika koji će učestvovati i razred koji pohađaju, školu i mesto odakle dolazite. Rok za prijave je 16. maj 2021.

Za sva pitanja, možete nam pisati na mejl marina@novinarska-skola.org.rs.

Šta je osvetnička... Programi medijske pismenosti...