search icon Arhiva

Projekcija dokumentarnog filma „Medijska pismenost kroz generacije“

Dokumentarni film o medijskoj sceni i medijskoj pismenosti u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini biće premijerno prikazan 28. 9. od 18 do 19 časova u Novom Sadu. 

U dokumentarnom filmu, sa pozicije medijskih konzumenata različite dobi i iz ugla novinara i medijskih stručnjaka, razmatraju se teme poput: uloga medija, konzumiranje medija, stanje medijske pismenosti, dezinformacije i fektčeking i kršenje prava dece i mladih u medijima na Zapadnom Balkanu, posebno u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Projekcijom filma želi se podići svest o navedenim temama, a događaj je otvoren za sve zainteresovane.

Ulaz na događaj je besplatan, ali je, zbog poštovanja mera protiv pandemije, broj mesta ograničen te je potrebno potvrditi prisustvo mejlom na valentina@novinarska-skola.org.rs do kraja dana 26. 9. nakon čega će učesnicima biti javljena lokacija projekcije. 

Autor filma je Udruženje građana Zašto ne a za produkciju filma zadužena je Fondacija za kreativni razvoj (FKR).

Dokumentarni film je nastao u okviru projekta „Web Media Literacy“ koji uz podršku Erazmus + programa Evropske Unije realizuje udruženje građana i građanki Zašto ne iz Bosne i Hecegovine, u saradnji sa nevladinim organizacijama Juventas iz Crne Gore, Novosadskom novinarskom školom iz Srbije i Gongom iz Hrvatske. Film odražava isključivo stavove autora.

Zašto su nam... Medijske manipulacije: veština...