search icon Arhiva

Religija u etru: dve nove epizode radijskog serijala

Tokom septembra u okviru serijala „Religija u etru“ objavljene su dve epizode koje se bave odnosom različitih religijskih zajednica prema ženama, kao najdiskriminisanijoj grupi u društvu, i onima kojih su sasvim suprotnih stanovišta u odnosu na stanovišta religijskih zajednica – ateistima. Epizode su dostupne na sajtu Novosadske novinarske škole, na našem Jutjub kanalu i društvenim mrežama, kao i svim zainteresovanim radijskim stanicama na besplatno emitovanje. One su pridodate epizodama o interreligijskom dijalogu i verskom fanatizmu od prošle godine. U serijalu govorili su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Rimokatoličke crkve, budistički pokret Theravada-srednji put, Islamske zajednice, Reformatske hrišćanske crkve, Evangeličke Slovačke a.v. crkve i Protestantske hrišćanske zajednice.

Na sledećem linku možete čuti ceo serijal:
Žena i religija https://www.youtube.com/watch?v=xlyRt-F-ttg&t=17s
Odnos religije prema ateizmu https://www.youtube.com/watch?v=0XQRWqM6m5E&t=70s
Verski fanatizam https://www.youtube.com/watch?v=t9KNaapQ9j4&t=309s
Međureligijska saradnja https://www.youtube.com/watch?v=NWsKU7ae7bc&t=31s

Projekat „Religija u etru“ ima za cilj podizanje svesti javnosti o važnosti pomirljivog dijaloga kroz učenje o interreligijskim vrednostima koje zagovaraju mir i jednakost, a podržao ga je Pokrajinski sekretarijat za kulturu javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Predsednica skupštine Baden-Virtemberg... Umberto Eko -...