search icon Arhiva

Religija u etru: o odnosu vere i nauke

Tokom oktobra u okviru projekta „Religija u etru“objavljena je epizoda koje se bavi odnosom religije i nauke. Epizoda je dostupna na sajtu Novosadske novinarske škole, na našem Jutjub kanalu i društvenim mrežama, kao i svim zainteresovanim radijskim stanicama na besplatno emitovanje. U serijalu govorili su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Rimokatoličke crkve, Islamske zajednice, Reformatske hrišćanske crkve, Evangeličke Slovačke a.v. crkve i Protestantske hrišćanske zajednice.

Poslušajte šta kažu predstavnici različitih verskih zajednica o tome da li su verska uverenja i religijske dogme u sukobu sa dokazanim naučnim fenomenima:

Projekat „Religija u etru“ ima za cilj podizanje svesti javnosti o važnosti pomirljivog dijaloga kroz učenje o interreligijskim vrednostima koje zagovaraju mir i jednakost, a podržao ga je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Stavovi izneti u radijskom serijalu nužno ne odražavaju stavove Novosadske novinarske škole.

Religija u etru (2017, 2018, 2019)

Projekat „Religija u etru“ Novosadska novinarska škola realizovala je uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i 2017. i 2018. godine, a prethodne epizode koje su tada nastale možete poslušati na sledećim linkovima:

Žena i religija https://www.youtube.com/watch?v=xlyRt-F-ttg&t=17s

Odnos religije prema ateizmu https://www.youtube.com/watch?v=0XQRWqM6m5E&t=70s

Verski fanatizam https://www.youtube.com/watch?v=t9KNaapQ9j4&t=309s

Međureligijska saradnja https://www.youtube.com/watch?v=NWsKU7ae7bc&t=31s

 

 

Poziv: Godišnja nagrada... Unapređivanje profesionalnih kompetencija...