search icon Arhiva

Active Ladies First

Cilj projekta: Osnaživanje mladih žena (glavna ciljna grupa) iz manje razvijenih mesta u Srbiji i podsticanje na aktivnost u civilnom sektoru; rad na rešavanju problema pasivnosti, depresije i apatije među mladima u Srbiji; obučavanje mladih žena da razviju mehanizme zagovaranja o ženskim pitanjima koristeći moć medija za ostvarenje ciljeva u društvu.

Projektne aktivnosti:

–   OTVORENA VRATA AKTIVIZMA –  edukacija, treninzi, radionice, simulacije. Pružanje osnovnih znanja o civilnom i političkom sektoru, odnosima moći, procesima donošenja odluka.

–  MLADE LIDERKE U GRADU – učesnice u ovoj fazi dobijaju praktično iskustvo rada u gradskim i pokrajinskim institucijama. Osim što se upoznaju sa radom različitih kancelarija i službi, one stvaraju mrežu kontakata sa zaposlenima u državnoj upravi, i primenjuju veštine medijskih mehanizama koje su usvojile u prvoj fazi.

–  DAME U KAMPANJI – u trećoj projektnoj fazi, učesnice dobijaju zadatak da sva usvojena znanja primene u osmišljavanju ideje za rešavanje određenog problema u svojoj zajendici. Cilj ove faze da srednjoškolke prođu ceo projektni ciklus. Od ideje do relaizacije. Dodatni motivacioni element biće odabir najbolje rpedstavljene projektne ideje od strane stručnog žirija.

–  AKO NIJE BILO NA TELEVIZIJI….-  sama završna faza projekta je u znaku medijske prezentacije i ovladavanja mehanizmima predstavljanja u medijima. Sve učesnice će gostovati u nekoliko lokalnih i regionalnih medija, predstavljajući svoje projekte i projekat “Active Ladies Wanted!”.

Trajanje: 12 meseci

Koordinatorka projekta: Selena Tasić, selena@novinarska-skola.org.rs

Finansijeri: Olaf Palme

Forum "Interupcija korupcije" Tužilaštvo i pravosudni...