search icon Arhiva

Budućnost za Minding Media: Razvijanje veština medijske pismenosti u partnerskim zemljama

Iako će se projekat Minding Media završiti u oktobru 2023. godine nakon realizacije svih projektnih rezultata, uključujući 1) Video obuku biblioteke; 2) Minecraft svetove za obrazovanje; i 3) Alat za nastavnike. Međutim, resursi će i dalje biti dostupni.

Sprovedene su ključne aktivnosti kako bi se osigurala održivost projekta nakon njegovog završetka. To uključuje edukativne radionice, predavanja i treninga, kao i lansiranje rezultata projekta u više zemalja. Kroz ove događaje, tim Minding Media je uspeo da podeli ove vredne resurse sa desetinama osnovnih škola u četiri evropske partnerske zemlje: Irskoj, Srbiji, Finskoj i Holandiji.

Takođe postoji nada da bi program Minding Media mogao biti nacionalno implementiran u Irskoj, da bi bio uključen u nastavni plan svake osnovne škole u zemlji kako bi zaista odgovorio na potrebu za obukom dece u kritičkoj medijskoj pismenosti.

Svi nastavnici koji su prisustvovali događajima izjavili su da žele da uvedu ovaj program u svoje razrede i sigurno će deliti informacije i resurse sa svojim kolegama. Roditelji su takođe pronašli resurse inspirativnim, izjavivši da sada osećaju da imaju znanje i resurse da nauče svoju decu veštinama medijske pismenosti.

Činjenica da su resursi otvorenog koda i mogu se prilagoditi za ličnu upotrebu, takođe je navedeno kao značajna prednost. Resursi projekta Minding Media mogu se pronaći na:

1) Video obuci biblioteke

https://mindingmedia.eu/courses/

2) Minecraft svetovima za obrazovanje

https://mindingmedia.eu/minecraft-world/

3) Alatu za nastavnike

https://mindingmedia.eu/teaching-toolkit-and-lesson-plans/

Minding Media: Objavljen... Konkurs za Godišnju...