search icon Arhiva

Kreiran priručnik za nastavnike o sprečavanju govora mržnje na internetu

Novosadska novinarska škola je sa partnerima Centrom za mirovne studije iz Hrvatske i Mirovnim institutom iz Slovenije pripremila priručnik o sprečavanju govora mržnje na internetu namenjen prosvetnim radnicima koji predaju u srednjim školama.

Cilj publikacije je da pomogne nastavnicima i zaposlenima u srednjim školama da bolje razumeju fenomen govora mržnje i govora mržnje na internetu, da se upoznaju sa ključnim terminima, definicijama i legislativom kako bi mogli da se bave ovim sveprisutnijim fenomenom sa učenicima, kolegama i roditeljima. Pored toga, u publikaciji je moguće pronaći pripremljene radionice, predloge školskih projekata i ideje za njihov dalji razvoj i implementaciju u učionicama i školama. 

Publikacija je rezultat zajedničkog rada stručnjaka iz oblasti govora mržnje, medijske pismenosti i obrazovanja, a njen sadržaj bio je razmatran sa nastavnicima iz Slovenije, Hrvatske i Srbije i može se pronaći na sajtu Novosadske novinarske škole ovde.

Novosadska novinarska škola realizuje ovaj projekat uz podršku Evropske komisije, a u partnerstvu sa Mirovnim institutom i Fakultetom za društvene nauke iz Ljubljane, kao i Centrom za mirovne studije iz Zagreba.

Projekat se finansira od strane Evropske unije.

British Council: Takmičenje... #OdGovor: Autošovinisti