search icon Arhiva

Mediji i nastava – medijsko opismenjavanje (2015)

Period realizacije: oktobar – novembar 2015.
Donator: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine-nacionalne zajednice
Koordinatorka:
Dragana Radošević

Novosadska Novinarska škola dobila je akreditaciju od Zavoda za unapređenje vaspitanja i obrazovanja Republike Srbije, za seminar stručnog usavršavanja Mediji i nastava – medijsko opismenjavanje za školsku 2014/2015. i 2015/2016. godinu (Kataloški broj programa: 916).

Osnovni cilj ovog programa je da se kod prosvetnih radnika razvije sposobnost razumevanja, analiziranja i evaluacije mas-medijskih sadržaja i poruka koje oni nose, na osnovu čega će se steći kompetencije relevantne za postavljanje medijskih sadržaja u društveno moralne sisteme vrednosti i upotrebiti ih u obrazovnom procesu. Program stručnog usavršavanja nastavnika i profesora doprinosi njihovom kvalitetnijem radu, što rezultira kvalitetnijim obrazovnim programom.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine-nacionalne zajednice pružio je podršku za realizaciju jednog ciklusa seminara Mediji i nastava – medijsko opismenjavanje u prvom polugodištu školske 2015/2016. godine.

Tokom mesec dana trajanja projekta u Novosadskој novinarskој školi organizovan je dvodnevni seminar koji je pohađalo 19 prosvetnih radnika osnovnih i srednjih škola iz Novog Sada, Bečeja, Kisača, Rumenke, Stepanovićeva, Bačkog Gradišta, Iriga, Veternika i Petrovaradina.

Dodeljena godišnja nagrada... Medijska scena Srbije...