search icon Arhiva

Minding Media na Brave New Media forumu

Sredinom novembra prošle godine održan je Brave New Media Forum (BNMF) u Beogradu, događaj koji okuplja medijske radnike, fekt čekere i aktiviste civilnog sektora sa Zapadnog Balkana, Istočne Evrope i drugih delova sveta. Tokom dvodnevnog programa BNMF-a u Beogradu, učesnici iz 20 zemalja okupili su se i razgovarali o različitim temama, uključujući medijsku pismenost, proveru činjenica, nove medije, mentalno zdravlje i druge.

Među više od 50 govornika na forumu bila je i Tijana Femić, predstavnica Novosadske novinarska škole i portala FakeNews Tragač. Tokom svog izlaganja, Tijana je predstavila, između ostalog, projekat Minding Media i Minecraft edukativni svet posvećen lažnim vestima i medijskoj pismenosti. Na kraju svakog videa deca mogu da reše kviz. Kada pogledaju svoja 4 interaktivna edukativna videa i reše 4 kviza, deca će dobiti bedž Minding Media Master. 

Tijana je govorila prvog dana foruma na panelu Moć istine, gde su se obratili i Ilija Ber sa portala Provereno za proveru činjenica i Vahe Sarukhanyan, novinar sa Jermenskog istraživačkog portala Hetq. Forum BNMF se održava od 2017. godine u organizaciji Deutsche Welle Akademije i Misije OEBS-a u Srbiji u partnerstvu sa Medijskim udruženjem, Udruženjem lokalnih i nezavisnih medija i Krovne organizacije mladih u Srbiji.

Poziv novinarima i... Slabljenje koncentracije i...