search icon Arhiva

Poziv novinarima i novinarkama: trening iz oblasti rodno odgovornog budžetiranja (ROB) i prezentovanja ove teme u medijima

Na treningu će biti istaknut značaj medijskog izveštavanja o rodnoj komponenti budžetiranja, posebno u vezi sa rodnom ravnopravnošću i osnaživanjem žena, podizanjem svesti građana o uticaju sistemskih odluka u oblasti budžetiranja na položaj žena u društvu i odabirom relevantnih tema za medijsku obradu.

Trening će voditi ekspertkinja u oblasti rodno odgovornog budžetiranja Zorana Antonijević i medijski ekspert, novinar i urednik portala FakeNews Tragač, docent na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, Stefan Janjić. Zorana će tokom prvog dana treninga razjasniti osnovne pojmove iz oblasti ROB-a a Stefan će sa učesnicima i učesnicama tokom drugog dana treninga raditi na odabiru i nacrtu medijskih priča.

Trening će se održati 13. i 14. maja 2023. u Novom Sadu, u hotelu Prezident.

Nakon treninga, organizator će odabrati dve najbolje priče i podržati njihovu realizaciju u vidu kratkih videa.

Učešće na treningu je besplatno, a pokriveni su i troškovi smeštaja, hrane i puta tokom trajanja treninga. 

Prijavite se putem prijavnog formulara koji se nalazi na linku do 8. maja 2023. godine do ponoći, a ishod selekcije će biti saopšten svim prijavljenim učesnicima 10. maja do 12 časova.

Ne propustite priliku da unapredite svoje znanje i veštine u oblasti ROB-a i doprinesete boljem izveštavanju o ovoj važnoj temi u medijima! Za sve dodatne informacije pišite na mejlove marina@novinarska-skola.org.rs ili pozovite na broj telefona 021/424164.

Naši mediji: Inicijativa... Minding Media na...