search icon Arhiva

Prijavi se na školski turnir medijske pismenosti!

Novosadska novinarska škola i IREX Srbija organizuju Saznaj i razaznaj školski turnir o medijskoj pismenosti!

O čemu se radi? 

Školski turnir (onlajn) o medijskoj pismenosti namenjen je pre svega učenicima viših razreda osnovne škole i učenicima nižih razreda srednje škole. U njemu učestvuju timovi iz cele Srbije, a tim čine nastavnik/nastavnica i tri učenika/učenice. Za učešće nije potrebno prethodno znanje, važno je da timovi budu radoznali i kreativni!

Pobednički tim i škola koju predstavljaju kao nagradu dobijaju tablet, koji će kasnije moći da koriste u školi za ostale projekte i aktivnosti koje budu realizovali!

Prijava i proces selekcije:

– Prijava timova traje do 20. aprila, a možete se prijaviti na ovom linku: forms.gle/DCbNZooiYFMTXXDd8

21. aprila će se održati info-sesija za sve koji su se prijavili na turnir. Na info-sesiji učesnici će dobiti detaljna uputstva o daljim koracima turnira, ali i informacije o alatima i veštinama koje će im biti potrebne.

Proces selekcije: Učenici će imati zadatak da do 5. maja pošalju kratki video, poster, prezentaciju i sl. u kom treba da istaknu važnost medijske pismenosti. Tročlana komisija će odabrati pet timova koji su najbolje odgovorili na zadatak i temu, te će se oni plasirati u polufinale

23. i 24. maja održaće će polufinalne i finalne onlajn. Učesnici će po principu potrage za blagom imati zadatak da tragaju i razotkriju manipulacije u zadatim primerima.

 

Realizacija turnira finansijski je podržana od strane programa medijske pismenosti Saznaj i razaznaj koji sprovodi IREX uz podršku Ambasade SAD.

Dipfejk sadržaji i... Naši mediji: Inicijativa...