search icon Arhiva

Mladi Srbije i Hrvatske protiv ekstremne desnice

Projekat „Orijentacija: Napred!“ čiji je cilj podizanje svesti mladih iz Srbije i Hrvatske o posledicama rastuće popularnosti ektremističkih desno-orijentisanih orgnaizacija počeo je sa realizacijom u petak 25. septembra.

Novosadska novinarska škola realizuje ovaj projekat u saradnji sa Nansen dijalog centrom iz Osijeka pod pokroviteljstvom Evropske komisije Prekogranični program Hrvatska-Srbija.

Aktivnosti projekta obuhvataju seriju treninga na kojima će mladi učesnici učiti o rasprostranjenosti i prepoznavanju govora mržnje u medijima, zatim kako da realizuju monitoring medija, dubinske intervjue i kampanje javnog zagovaranja protiv rastućeg nacionalizma. Takođe, učesnici će obaviti istraživanje prisustva govora mržnje i ekstremno desničarskog diskursa u medijima i kreirati kratak dokumentarni film i veb-sajt www.odaberipravo.org kao jedinstveni medij za predstavljanje izveštaja, intervjua, preporuka i svih medijskih proizvoda nastalih u toku projekta.

Projekat traje godinu dana i u njegovoj realizaciji učestvuju učenici, nastavnici i mladi novinari iz pograničnog regiona Srbije i Hrvatske.

eu flag

Ovaj program finansiran je od strane Evropske Unije

prekogranicni

Prekogranični program Hrvatska-Srbija

 

RTV i RTS... Projekat "Orientation Forward"