search icon Arhiva

Nadležni organi hitno da pronađu napadače na radijskog voditelja Daška Milinovića

Novosadska novinarska škola najoštrije protestuje i apeluje na nadležne organe da u najbržem roku istraže slučaj fizičkog napada na novinara i radijskog voditelja Daška Milinovića. Takođe pozivamo predstavnike vlasti i sve donosioce odluka da osude ovakvo ponašanje prema novinarima i medijskim radnicima. Prema objavi na Twiter nalogu radijskog dvojca Daška i Mlađe, rano jutros Milinovića su na napali na ulici.

U današnjoj emisiji „Alarm“ Daško je rekao da su ga dvojica mladih momaka koje je još juče primetio da ga prate, napala jutros na putu do posla. Oni su ga prvo suzavcem isprskali a zatim udarali štanglom. Prema Milinovićevim rečima čak i nakon njegove vrlo smotane odbrane njih dvojica su pobegli. Daško kaže da zna ko su i da će napad prijaviti policiji.

Podsećamo da se krajem prošle godine dogodio slučaj ugrožavanja bezbednosti našeg kolege, prijatelja, novinara i profesora Dinka Gruhonjića i njegove porodice, nakon što su na zgradi u kojoj žive ispisani grafiti koji sadrže otvoreni govor mržnje i nacionalnu netrpeljivost. Napadi na novinare su uvek i napadi na demokratiju, slobodu govora i misli i zato je važno da institucije što pre reaguju.

 

 

Tradicionalni mediji nisu... Serijal vebinara o...