search icon Arhiva

Novosadska novinarska škola pruža podršku Filozofskom fakultetu

Novosadska novinarska škola javno pruža podršku Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu i čvrsto verujemo da je ovakav akt onemogućavanja rada institucije zabrinjavajuć za celo društvo.

Filozofski fakultet u Novom Sadu se od svog osnivanja zalaže za negovanje slobode mišljenja i izražavanja, negovanje kritičkog stava, tolerancije i svakako se bori protiv upotrebe govora mržnje. Maniplacija upravo ovim terminima kao i uticaj na izmanipulisanu javnost predstavlja veliku pretnju i ni slučajno ne sme da utiče na rad visokoobrazovne ustanove, kako na zaposlene tako i na studente. Integritet akademske ustanove mora ostati očuvan kao i prava zagarantovana Zakonom o visokom obrazovanju i Zakonom o radu.

Novosadska novinarska škola se poslednjih 25 godina zalaže za medijsko opismenjavanje građana i građanki i na žalost ovo što sada gledamo i doživaljavamo upravo ukazuje koliko je još truda neophodno uložiti! Kako bilo, ničije nerazumevanje ili nepoznavanje termina slobode mišljenja i izražavanja, ne opravdava ovakav vid blokade obrazovne ustanove!

Pozivamo sve nadležne institucije, kolege i kolegnice i građane i građanke da pruže podršku Filozofskom fakultetu u Novom Sadu jer na taj način prižaju podršku razvoju demokratskog društva i demokratskih vrednosti kojima težimo.

Digitalni nadzor i... Održana konferencija „Uloga...