search icon Arhiva

Otkrijte Minding Media video biblioteku!

Krenite na obrazovno putovanje sa Minding Media Video bibliotekom, osmišljenom da poduči veštine medijske pismenosti deci osnovnoškolskog uzrasta od 8 do 12 godina. Zaronite u četiri uzbudljiva modula: Modul 1 – Medijska pismenost, Modul 2 – Pismenost o reklamama, Modul 3 – Lažne vesti i Modul 4 – Društveni mediji. Video biblioteka sadrži dva seta modula prilagođenih uzrastu: jedan za decu od 8 do 10 godina i drugi za đake od 10 do 12 godina, koji pokrivaju iste uzbudljive teme.

Svaki modul nudi 5 živopisnih, privlačnih videa, uz zabavne kvizove koji testiraju razumevanje učenika. Nakon što završe sve video zapise i kvizove u jednom modulu, učenici će biti nagrađeni posebnim sertifikatom od Minding Media čudovišta! Podstaknite prijateljsko nadmetanje tako što ćete učenike motivisati da sakupljaju sva 4 sertifikata modula ili da sarađuju u učenju zajedno.

Video biblioteka je besplatna za korišćenje i lako dostupna, sa opcijom prijave za decu, roditelje i nastavnike kako bi pratili napredak i nastavili gde su stali.

Do kraja ovog fantastičnog kursa, deca će steći dragoceno znanje i veštine prepoznavanja dezinformacija i lažnih informacija, osnažujući ih da budu sigurniji i odgovorniji istraživači na internetu!

Do leta 2023. godine, Video biblioteka će biti dostupna na holandskom, finskom i srpskom jeziku!

Slabljenje koncentracije i... EU Resurs centar...