search icon Arhiva

Otvoren poziv: Masterclass sa klimatskom novinarkom Glorijom Diki

 

Novosadska novinarska škola vas poziva da se pridružite online predavanju sa renomiranom novinarkom i autorkom, Glorijom Diki, koji će se održati u petak, 7. juna u 12 časova.

Glorija Diki je novinarka i autorka koja se bavi pitanjima životne sredine i klimatskih promena. Napisala je knjigu Eight Bears: Mythic Past and Imperiled Future, piše i za razne renomirane medije kao što su Nju Jork Tajms, Gardijan, Rojters, Nacionalnu Geografiju, Sajentifik Ameriken i Al Džaziru. Njeno istraživanje i rad često se fokusiraju na probleme zaštite prirode i biodiverziteta. Trenutno je dopisnica za Rojters za teme klimatskih promena i zaštite životne sredine, sa sedištem u Londonu.

Tokom ovog predavanja, Glorija će se fokusirati na nekoliko ključnih tema:

Izveštavanje o klimatskim promenama: Kako da pristupite i istražite ovu temu na način koji je informativan i angažujući za publiku

Kako učiniti ovu temu prijemčivijom i izveštavanje upečatljivim: Saveti i trikovi za pisanje i opremanje priče koje će privući čitaoce i zadržati njihovu pažnju.

Masterclass se održava online 7. juna u 12 časova putem Zoom aplikacije, a registracija za trening se obavlja na ovom linku.

Radni jezik predavanja je engleski.

Projekat „Jačanje uloge medija u suočavanju sa klimatskom krizom“ sprovodi Novosadska novinarska škola uz podršku partnerskih organizacija – Albanskog medijskog instituta, Fondacije Mediacentar, Crnogorskog medijskog instituta i Makedonskog instituta za medije.

Aktivnosti se realizuje iz sredstava projekta SMART Balkans – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan koji realizuju Centar za promociju civilnog društva (CPCD) iz Bosne i Hercegovine, zajedno sa partnerskim organizacijama iz Albanije – Institut za demokratiju i medijaciju (IDM) i Severne Makedonije – Centar za istraživanje i kreiranje politike (CRPM) koji finansira Norveško Ministarstvo spoljnih poslova.

 

AI Verify: Provera... Promena pola: zakoni,...