search icon Arhiva

AI Verify: Provera dezinformacija generisanih veštačkom inteligencijom

Evropska unija i  Nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, mart 2024 – februar 2025.

 

Projekat „AI Verify: Provera dezinformacija generisanih veštačkom inteligencijom“ nastoji da se suoči sa rastućim izazovima koje predstavlja sadržaj generisan veštačkom inteligencijom, fokusirajući se na pravovremenu proveru činjenica, detekciju manipulacije i inovativne metodologije. 

U eri gde se istina prepliće sa tehnologijom, FakeNews Tragač (Novi Sad, Srbija) i Raskrinkavanje (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) udružuju snage kako bi se suprotstavili manipulaciji veštačkom inteligencijom, pružajući dubinske analize (kako kratke tako i sveobuhvatne) i edukativnu seriju video materijala.

Projekat „AI Verify: Provera dezinformacija generisanih veštačkom inteligencijom“ se realizuje u okviru #SustainMedia Programme, koji kofinasiraju  Evropska unija i Nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj. Sadržaji nastali tokom realizacije projekta isključiva su odgovornost Novosadske novinarske škole i FakeNews Tragača i ne odražavaju nužno stavove EU ili Nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj. 

 

implemented by

Vesti putuju polako... Otvoren poziv: Masterclass...