search icon Arhiva

Počelo prijavljivanje za trening o izveštavanju o osobama sa invaliditetom

Novosadska novinarska škola organizuje trening o izveštavanju o položaju osoba sa invaliditetom, a u okviru projekta “Dan u tvojim cipelama”

Radionice će biti održane 23, 24. i 25. februara i namenjene su studentkinjama i studentima novinarstva iz Novog Sada i Niša, kao i studentkinjama i studentima sa invaliditetom, bez obzira na to sa kog fakulteta dolaze.

Prethodnih sedam puta, koliko smo organizovali ovaj program, trudili smo se da naučimo buduće novinarke i novinare kako da izveštavaju o položaju osoba sa invaliditetom i pravilno upotrebljavaju terminologiju koja se pojavljuje kada se govori o toj temi. To ćemo pokušati i ovaj put.

Koleginice i kolege koji se kao osobe sa invaliditetom svakodnevno suočavaju sa nizom problema i prepreka u našem društvu, moći će na ovom treningu da podele svoja iskustva, doprinesu snimanju video priloga i nauče osnove nastanka jednog televizijskog paketa.

Svi koji žele da se prijave, mogu to učiniti popunjavanjem obrasca na ovom linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfY4zrzBRaoofkGa0l-1hZKttI-A4f5dELBsc8NuwsZga0Q6g/viewform

Požurite, jer mesta ima samo za desetoro učesnica i učesnika – pet za osobe bez invaliditeta i pet za osobe sa invaliditetom!

Dan u tvojim... Učesnici virtuelne konferencije...