search icon Arhiva

PRODUŽEN poziv blogerima, podcasterima, influenserima – prilika za učešće u programu digitalnih medija „Balkan Voices”

Program donosi mogućnost učešća na regionalnoj konferenciji, radionicama i  programu inkubacije ideja u Parizu u trajanju od sedam dana.

Agencija Canal France International (CFI) poziva sve zainteresovane blogere, influensere, podcastere starosne dobi od 18 do 35 godina da se prijave za učešće u programu digitalnih medija „Balkan Voices”.

Cilj programa je osnažiti mlade glasove aktivne u novim medijima, a učesnici će imati priliku razviti tehničke, digitalne i poslovne veštine, te unaprediti svoje online platforme. Program je otvoren za učesnike sa Zapadnog Balkana.

Neki od uslova za prijavu su poznavanje engleskog jezika, mogućnost aplikanata da učestvuju u svim komponentama programa, te spremnost učesnika da se posvete temama poput održivog razvoja, prilikama za mlade Zapadnog Balkana, temama o manjinskim grupama, rodnoj ravnopravnosti i ljudskim pravima. Za učešće u programu biće odabrano 60 učesnika iz zemalja Zapadnog Balkana.

Prvi deo pograma je regionalna online konferencija koja će se održati početkom juna 2021. godine, posvećena temama poput: izazovi za mlade koji kreiraju medijski sadžaj na Zapadnom Balkanu, izgradnja publike na društvenim mrežama, promocija  i monetizacija medijskih sadržaja, moderiranje komentara i suzbijanje govora mržnje.

Nakon konferencije, učesnici će imati priliku učestvovati u jednoj od četiri trodnevne radionice koje će se tokom septembra i oktobra 2021. održati u jednom od glavnih gradova iz navedenih zemalja Zapadnog Balkana, ukoliko prilike budu dozvoljavale putovanja.

Radionice će biti posvećene novim modelima ekonomije medija, korišćenju podataka o publici za usmeravanje medijskog sadržaja, alatima za razvoj karijere, sigurnosti na internetu, kao i prozvodnji fotografija, zvuka i video zapisa.

Od 60 učesnika programa, njih 18 će biti odabrano za učešće u programu inkubacije ideja u Parizu, u trajanju od sedam dana, u novembru ove godine. Program inkubacije ideja donosi i mogućnost šestomesečne mentorske podrške za unapređenje medijskih platformi učesnika.

Rok za prijavu je 17.5.2021. do 18 časova

Obrasci za prijavu i više informacija o programu dostupni su na stranici organizatora.

Kroz „Balkan Voices” projekat spovode se aktivnosti sa mladima na polju medijske i informacijske pismenosti, digitalnih medija i audiovizuelne produkcije uz finansijsku podršku Ministarstva Evrope i spoljnih poslova Francuske.

Program „Balkan Voices” se implementira u saradnji sa Mediacentrom Sarajevo, institutima za medije iz Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije, Novosadskom novinarskom školom i Fondacijom za informacije, medije, dijalog i obrazovanje KosovaLive.

 

Stagnacija kao nazadovanje... Poziv za profesore...