search icon Arhiva

Poziv mladim novinarima na trening o dezinformacijama, mobilnom novinarstvu i marketingu na društvenim mrežama

Novosadska novinarska škola poziva mlade novinare koji pišu za studentske ili omladinske medije da se prijave na onlajn trening o dekonstrukciji dezinformacija, mobilnom novinarstvu i marketingu na društvenim mrežama. U okviru poslednjeg dana treninga biće održan i forum koji će podrazumevati panel diskusiju sa profesionalnim novinarima o položaju novinara i stanju novinarskih sloboda.

Trening će se održati 19, 20. i 21. maja sa početkom od 16 do 19 časova preko Zoom aplikacije.

Uslov za prijavu je da je osoba mlad/a novinar/ka i da piše za studentske ili omladinske medije. Na trening će biti primljeno 10 učesnika.

Učesnici će na treningu steći praktične veštine u oblasti mobilnog novinarstva koje podrazumevaju kreiranje novinarskog sadržaja telefonom uz minimalne tehničke i produkcijske kapacitete, dekonstrukciju dezinformacija kako bi bili osposobljeni da pronađu autentičan izvor neke vesti, kao i veštine iz oblasti marketinga na društvenim mrežama kako bi omogućili svojim sadržajima i mediju u kojem rade da u što većoj meri dosegnu do ciljane publike.

Predavači na treningu će biti Darija Stjepić, novinarka u redakciji Fake News Tragača za oblast dekonstrukcije dezinformacija, Milovan Nikolić, produkcijski saradnik Novosadske novinarske škole za oblasti mobilnog novinarstva, kao i Radmila Đurđev, menadžerka društvenih mreža Novosadske novinarske škole za oblast marketinga na društvenim mrežama.

Govornici na forumu će biti potvrđeni naknadno.

Učešće na treningu je besplatno. Zainteresovani mladi novinari mogu se prijaviti putem ovog formulara, a rok za prijavu je 17. maj u 23:59 časova. Odabrani učesnici će o tome biti obavešteni 18. maja.

Novosadska novinarska škola zadržava mogućnost da snimi trening za potrebe arhiviranja, izveštavanja donatoru i/ili deljenja na društvenim mrežama.

Sva pitanja koja imate možete poslati Valentini Sigeti, koordinatorki projekta na imejl valentina@novinarska-skola.org.rs.

Trening se organizuje u okviru projekta „WeB Media Literacy” koji realizuju organizacije Juventas iz Crne Gore, Zašto Ne iz BiH, Novosadska novinarska škola iz Srbije i GONG iz Hrvatske uz podršku Erazmus+ programa Evropske unije.

Poziv za profesore... FAKESPOTTING - Lažne...