search icon Arhiva

Poziv na trening: dekonstrukcija dezinformacija

Novosadska novinarska škola i FakeNews Tragač vas pozivaju da se prijavite na obuku iz oblasti dekonstrukcije dezinformacija koja će se održati 5. i 6. novembra 2021. godine u Novom Sadu.

Obuku će realizovati naši eksperti okupljeni oko redakcije FN Tragača. Tematski okvir treninga obuhvata oblasti analize i proveravanja činjenica, analize vizuelnih tragova – video materijala i fotografija, analizu (pseudo)naučnih tvrdnji i nalaza, kao i standarde za istraživanje, pisanje i uređivanje tekstova.

Poziv je otvoren za novinare ali i za studente novinarstva i društvenih nauka iz cele Srbije, posebno Novog Sada, Beograda i Niša. Obuka je besplatna, a odabranim učesnicima van Novog Sada biće pokriveni troškovi puta i smeštaja. Broj mesta je ograničen.

Odabrani učesnici moraju imati potvrdu da su vakcinisani protiv kovida 19, potvrdu o preležanoj bolesti kovid 19 ne stariju od 6 meseci ili potvrdu o negativnom rezultatu antigenskog testa ne starijem od 24 sata pre početka treninga.

Prijavni formular možete naći na linku.

Svoje prijave možete slati najkasnije do 31. oktobra 2021. u podne. Sva dodatna pitanja možete uputiti na adresu: jelena@novinarska-skola.org.rs.

Odabrani učesnici biće kontaktirani 1. novembra 2021. Najuspešniji polaznici obuke dobiće priliku da budu angažovani kao saradnici FN Tragača.

 

Obuka se realizuje uz podršku Nacionalnog fonda za demokratiju (NED).

Treninzi za novinare... Konkurs za Godišnju...