search icon Arhiva

Poziv na trening medijske pismenosti za studente

Novosadska novinarska škola poziva studente i studentkinje da se prijave na obuku iz oblasti medijske pismenosti.

Dvodnevna obuka biće održana 6. i 7. aprila 2023. godine u Novom Sadu, a uključuje oblasti analize medijskih sadržaja, kreiranja medijskog sadržaja, primene medijske pismenosti u nastavi, analizu izazova i novih mogućnosti koje su doneli internet i društvene mreže.

Poziv je otvoren za studente i studnetkinje koji se obrazuju za rad u prosveti iz cele Srbije. Obuka je besplatna, a odabranim učesnicima koji žive i borave van Novog Sada biće pokriveni troškovi puta i smeštaja. Broj mesta je ograničen.

Nakon završenog seminara polaznici će biti u prilici da napišu medijske tekstove uz mentorstvo eksperata iz Novosadske novinarske škole. Pet najboljih medijskih tekstova će biti podržano honorarom od 85 EUR bruto i objavljeno na sajtu Novosadske novinarske škole.

Ukoliko ste zainteresovani možete se prijaviti putem ovog formulara do 2. aprila do ponoći.

Odabrani učesnici biće obavešteni mejlom o svim detaljima, najkasnije 3. aprila. Za sva dodatna pitanja kontaktirajte Milicu Janjatović Jovanović putem mejla milica@novinarska-skola.org.rs .

Ova obuka se realizuje u okviru projekta „Unapređenje medijske pisemnosti kroz dijalog s javnim vlastima 2“, koji je deo projekta Beogradske otvorene škole „Dijalog promena“, a koji se sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije.

Obrazovanje novinara za... Dipfejk sadržaji i...