search icon Arhiva

Poziv na trening o rodnim dezinformacijama

Novosadska novinarska škola poziva novinare i studente novinarstva da se prijave na trening o rodnim dezinformacijama koji će se održati 15. i 16. marta u Novom Sadu. 

Učesnici će na treningu steći znanja i veštine u oblasti rodno odgovornog izveštavanja, rodnih dezinformacija i fektčekovanja lažnih i manipulativnih vesti na osnovu roda.

Predavači na treningu će biti Jelena Jovović, menadžerka i novinarka FakeNews Tragača, Ivan Subotić, zamenik urednika FakeNews Tragača kao i Tamara Srijemac, novinarka Radija Novi Sad i članica mreže Novinarke protiv nasilja.

Učešće na treningu je besplatno, a NNŠ će pokriti učesnicima troškove puta, obroka i smeštaja za vreme trajanja treninga.

Nakon treninga učesnici će za sajt Novosadske novinarske škole pisati analize studija slučaja o rodnim dezinformacijama u čemu će ih usmeravati mentorski tim NNŠ-a. Za rad na studijama slučaja autorima priča je obezbeđen honorar od 170 dolara bruto.

Uslov za prijavu za trening i pisanje studija slučaja je da osoba radi ili je na drugi način angažovana u nekom mediju ili studira novinarstvo i sličnu oblast te je zainteresovana za rad u medijima. Biće primljeno 15 učesnika. Trening će početi oba dana od 10 časova ujutru a završiti se do 17 časova.

Zainteresovani novinari i studenti mogu se prijaviti putem ovog formulara, a rok za prijavu je 25. februar u 23:59 časova. Odabrani učesnici će o tome i svim ostalim detaljima treninga biti obavešteni nakon isteka roka za prijavu.

Sva pitanja koja imate možete poslati na imejl valentina@novinarska-skola.org.rs ili nas pozvati na broj telefona 021/42 41 64.

Trening se organizuje kao deo projekta „Ravnopravno i istinito: dekonstruisanje rodnih dezinformacija u medijima” koji realizuje Novosadska novinarska škola a u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Nezavisno udruženje novinara Srbije. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove NUNS i Ambasade SAD već isključivo autora.

Dobre vesti: O... Dan maternjeg jezika