search icon Arhiva

Poziv za autore bajki na jezicima nacionalnih manjina

Novosadska novinarska škola poziva autore koji na jezicima nacionalnih manjina stvaraju književnost za decu da učestvuju u projektu „Kovčežić“, čiji je cilj doprinos očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta manjinskih nacionalnih zajednica u Srbiji.

Autori se pozivaju da pošalju bajke/pripovetke na jezicima nacionalnih manjina, prilagođene deci predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta. Poželjno je uz originalni tekst dostaviti i prevod bajke na srpski jezik. Radove dužine 500-1200 reči potrebno je poslati do 10. septembra na adresu stefan@novinarska-skola.org.rs.

Novosadska novinarska škola će odabrati osam radova koji će biti pretočeni u audio-pripovetke. Pored negovanja pozitivnih vrednosti, kreativnosti i standardnog jezika, audio-forma pripovetke omogućava stvaraocima književnosti za decu da svojim delima podare dodatnu vrednost, oživljavajući ih u novom medijskom formatu. Ovako oblikovane sadržaje moći će da prate i slepa i slabovida deca, a razvoju interkulturalnosti doprineće izvođenje ovih bajki i na srpskom jeziku.

Intervju sa dobitnicima... Medijska [ne]zavisnost –...