search icon Arhiva

Promocija publikacije „Koga su mediji izabrali, a šta su partije nudile“ u NNŠ

Politikolog Duško Radosavljević ocenio je danas da Vlada Srbije „vlada hapšenjima“, jer je svesna da je narod „željan odmazde“.

U Srbiji se i danas političari najviše otimaju o resore sile, po principu „meni vojska, tebi policija“, rekao je Radosavljević na promociji publikacije „Koga su mediji izabrali, a šta su partije nudile“, o monitoringu medija u predizbornoj kampanju tokom 2012. godine.

Radosavljević je izrazio nezadovoljstvo zbog činjenice da su u Srbiji u maju istovremeno održani izbori na svim nivoima, zbog čega su u zapećak pali lokalni izbori, koji su veoma važni.

On je ocenio da predizborna kampanja ne samo da nije izrodila nijednu veliku ideju već čak i nijednu „veliku laž“, već se bazirala isključivo na ličnostima i bila je „skupa, dugačka i prljava“.

Dubravka Valić-Nedeljković iz Novosadske novinarske škole ocenila je da bi mediji trebalo da u javnosti pokrenu debatu da li je izborno zakonodavstvo u Srbiji dobro.

Dejan Pralica sa Odseka za medijske studije novosadskog Filozofskog fakulteta ocenio je da su pojedini političari bili favorizovani u kampanji, i to ne svojom krivicom, već krivicom urednika medija.

Monitoring praćenja medija u predizbornoj kampanji realizovala je Novosadska novinarska škola, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo i pokrajinskog sekretarijata za informacije.

Izvor: RTV

 

Dan u tvojim... „Romi u javnosti“...