search icon Arhiva

Radmila Leovac – dobitnica Godišnje nagrade NNŠ za 2016. godinu

Slobodna novinarka Radmila Leovac dobitnica je Godišnje nagrade NNŠ za najboljeg mladog novosadskog novinara / novinarku u 2016. godini. Radmili je nagrada uručena na proslavi 20. godišnjice osnivanja Novosadske novinarske škole.

„Bila sam presrećna, ali i šokirana kada mi je javljeno da sam dobila nagradu. Svaki put kada pomislim kako bi trebalo da odustanem od novinartsva, desi se nešto što me navede da i dalje verujem u ovu profesiju: neki kolega napiše odličnu priču, drugi dođe do sjajnog otkrića… Na sličan način me motiviše i ova nagrada“, rekla je Radmila.

Ovogodišnji konkurs trajao je mesec dana, a pristiglo je osam nominacija. Tročlani žiri, u sastavu Bojana Karavidić, Dejan Pralica i Norbert Šinković, razmotrio je sve prispele prijave, vodeći računa o poslatim radovima, ali i o ukupnoj novinarskoj biografiji kandidata.

Žiri je u uži izbor uvrstio Nikolu Matickog, Leu Kotlicu i Radmilu Leovac. Nikola Maticki pokazuje izuzetnu posvećenost novinarskom poslu, pisao je za veliki broj portala i inovativan je na uvođenju novih formata u novinarstvu. Lea Kotlica okrenuta je novim novinarskim formama, a odlikuju je veštine u mobilnom novinarstvu. Odabirom sagovornika iskazuje profesionalan odnos prema temi. Radmila Leovac iskazala se u tradicionalnim i novim medijima, ali i kao frilenserka. Njen rad odlikuje široko polje interesovanja – društvene i lokalne političke teme. Priloženi tekst, objavljen na stranici Fairpress.eu, sadrži dubinsku analizu stanja u medijskom sektoru, višeslojni prikaz problema u relaciji sa temom medijske slobode. Radmila je spremna da uči, što potvrđuje činjenica da je nakon završenih studija bila polaznica različitih stručnih kurseva koji su doprineli njenom profesionalnom razvoju. Odlikuju je i društvena angažovanost, kao i poštovanje etičkih standarda.

Žiri je jednoglasno doneo odluku da Godišnju nagradu uruči Radmili Leovac.

Priče za svaki... Kandidatkinje (2016)