search icon Arhiva

Realizovana druga faza projekta „Active Ladies First!“

10. i 11. juna Novosadska novinarska škola je realizovala drugu fazu projekta „Active ladies first!“. Cilj ove faze bio je da učesnice dobiju informacije iz prve ruke o politici i društvenom aktivizmu, pregovaranju, ženskom aktivizmu i problemima sa kojima se mladi i žene susreću, a koje državne institucije rešavaju. Učesnice su imale svečani prijem od strane potpredsednice Parlamenta Vojvodine Maje Sedlarević.

Zamenik regionalnog ombudsmana, g-din Stevan Arambašić dao im je uvid u značaj institucije ombudsmana i imao razgovor sa devojkama o različitim pitanjima u vezi sa kršenjem ljudskih prava. Kalman Kuntić, zamenik izvršnog sekretara za informisanje i odnose s javnošću, pokazao im je kako se informacije distribuiraju na regionalnom nivou.

Željko Klajić iz Kancelarije za mlade uputio ih je u neke od dobrih primera omladinskih projekata koje sprovodi lokalna kancelarija, i ukazao na neke od izazova sa kojima se lokalne kancelarije za mlade susreću, i naglasio važnost saradnje kancelarija za mlade i samih mladih.

„Moje zeleno delo“... Promocija projekta „Interupcija...