search icon Arhiva

„Moje zeleno delo“ za Zelene vesti

Novosadska novinarska škola dobila je priznanje «Moje zeleno delo» koje je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine dodelio povodom obeležavanja Dana planete Zemlje. Svečano uručivanje nagrada i priznanja održano je u Svečanoj sali Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode u Novom Sadu. Nagradu je uručila pokrajinska sekretarka za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Dušanka Sremački.

NNŠ je priznanje dobila za veb sajt «Zelene vesti» koji je nastao u okviru projekta  «Izveštavanje o životnoj sredini u Srbiji». Na sajtu su objavljene novinarske priče nastale u okviru projekta i dnevne novosti koje su u vezi sa ekologijom i zaštitom životne sredine. Na sajtu se na jednom mestu nalaze sve informacije koje se tiču ekologije i zaštite životne sredine, kako bi ta tema bila što dostupnija svima i samim tim vidljivija u javnosti.

Projekat «Izveštavanje o životnoj sredini u Srbiji» implementira češka organizacija TOL, sa partnerima Novosadskom novinarskom školom, Ekolist-om i Ekopolis-om.

Sajt za «Zelene Vesti» je http://zelenevesti.org/

Završen otvoreni forum... Realizovana druga faza...