search icon Arhiva

Bajke ispletene prstima

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama 

01. septembra- 31. decembra 2016. godine

Opšti cilj projekta „ Bajke ispletene prstima“ je doprinos ostvarivanju javnog interesa osetljivih grupa u AP Vojvodini u oblasti javnog informisanja.

Za potrebe projekta „Bajke ispletene prstima“ biće proizvedene 2 audio-video bajke na srpskom i srpskom znakovnom jeziku u prosečnom trajanju od 5 minuta. Na ovaj način se obezbeđivanjem medijske dostupnosti sadržaja za decu sa oštećenim sluhom doprinosi stvaranju inkluzivnog okruženja u medijima što doprinosi i njihovoj inkluziji u socijalni život zajednice. Od posebnog značaja je i to što će čujuća deca na ovaj način dobiti priliku da se upoznaju i nauče osnovne pojmove na znakovnom jeziku.

Snimljene bajke biće postavljene na sajt Novosadske novinarske škole (www.novinarska-skola.org.rs), gde će biti dostupne za preuzimanje i nakon završetka projekta. Budući da ovaj medijski format (kao i bajka sama) ima trajnu vrednost, neće ga opterećivati aspekt aktuelnosti, bez kojeg većina drugih medijskih formata gubi svoj značaj. Sam sajt u tehničkom smislu omogućava pristup pomoću velikog broja uređaja što omogućava roditeljima i deci da pripovetke slušaju uz pomoć računara, mobilnih telefona ili tableta, te da im se iznova vraćaju.

Koordinatorka projekta iz NNS: Dragana Radošević, dragana@novinarska-skola.org.rs

Monitoring medija u... Novosadska novinarska škola...