search icon Arhiva

Novosadska novinarska škola podržala osnivanje srednjoškolskih novina u Novom Sadu

Novosadska novinarska škola jedna je od organizacija koje su podržale inicijativu Novosadske unija srednjoškolaca za osnivanje prvih nezavisnih srednjoškolskih novina u Novom Sadu. Inicijativa je deo projekta „Glas srednjoškolaca kroz novinski papir“ koji ima za cilj da obuči i edukuje grupu srednjoškolaca i srednjoškolki za rad u novinarskoj redakciji i osnivanje prvih nezavisnih srednjoškolskih novina u Novom Sadu. Tim povodom je od 28. do 31. jula održana obuka za članove redakcije, a NNŠ je bio domaćin jednog dana obuke.

Projekat „Glas srednjoškolaca kroz novinski papir“ nastao je kao rezultat male zastupljenosti informacija i tema od značaja za srednjoškolsku zajednicu u medijima, sa idejom da se samim srednjoškolcima/kama omogući da se bave pitanjima koja su važna za njihov razvoj, školovanje i društveni život. Zamišljeno je da će ove srednjoškolske novine pratiti aktuelne teme, ali i da će se baviti istraživačkim novinarstvom.

Prvi broj novina će se pred novosadskim srednjoškolcima naći prvog septembra, kada će promotivni broj koštati 1 dinar. U cilju samoodrživosti, novine će imati simboličnu cenu, kako bi se obezbedilo štampanje i izdavanje narednih brojeva.

Novosadska novinarska škola rado podržava ovakve inicijative u skladu sa svojim profesionalnim i prostornim kapacitetima, te se nadamo nastavku saradnje i zajedničkim projektima sa mladim kolegama.

Bajke ispletene prstima Novosadska novinarska škola...