search icon Arhiva

Dodeljena nagrada najboljem mladom novinaru

Novinarka iz Novog Sada, Jelena Vukmanović dobitnica je ovogodišnje nagrade Novosadske novinarske škole (NNŠ). Godišnja nagrada za sveobuhvatan angažman u oblasti novinarstva i promovisanje javnog interesa Vukmanovićevoj je dodeljena danas na svečanom prijemu u NNŠ koja ovo priznanje dodeljuje od 2001. godine.

„Nagrada mi je značajna iz dva razloga: najpre zbog toga što se ne dodeljuje za konkretan prilog, već za dugoročnu posvećenost, a potom i zbog toga što se dodeljuje mladim novinarima“, izjavila je dobitnica nagrade Jelena Vukmanović.

Jelena Vukmanović je diplomu novinarstva stekla na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Za vreme studija radila je kao novinarka radio Signala i za studentsku emisiju „Dekodiranje“ koja je bila emitovana se na Radio-televiziji Vojvodine. Vukmanovićeva je nakon nekoliko meseci rada u agenciji „Tanjug“ prešla da radi na RTV. Danas je jedno od najzapaženijih mladih lica ove televizije. Njenu karijeru obeležiće veliki uspesi koje je ostvarila tokom ove godine kao što su autorski film o Gavrilu Principu povodom stogodišnjice atentata na cara Ferdinanda, izveštavanje sa terena tokom izbora na Kosovu i u Bosni i Hercegovini, kao i posvećenost novinarskom istraživanju za emisiju „Radar“. Deo svoje profesionalne karijere Jelena Vukmanović provela je i u Novosadskoj novinarskoj školi.

Među laureatima Škole su danas istaknuti novinari i novinarke Novog Sada, Vojvodine i Srbije kao što su Jovana Zdjelarević, Duška Bajić, Igor Mihaljević, Maja Dragić, Žarko Bogosavljević, Asja Francisti, Dejan Stojčić, Branka Dragović, Dimitrije Vidanović i drugi.

Nagrada najboljem mladom novinaru jedna je od aktivnosti koje Novosadska novinarska škola već 16 godina sprovodi u cilju afirmacije i profesionalnosti medijskih standarda.

Predstavljeni rezultati monitoringa... Monitoring izbora članova...