search icon Arhiva

Konkurs: kampanja javnog zagovaranja

Projektni tim „SEE Media Observatory“ raspisuje konkurs za organizacije civilnog društva u regionu za sprovođenje kampanje javnog zagovaranja i organizovanja aktivnosti u cilju promovisanja i zaštite medijskih sloboda, medijskog pluralizma i integriteta u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji.

Pozivaju se organizacije civilnog društva – profesionalna udruženja, advokasi grupe, istraživački instituti, ogranizacije za zaštitu ljudskih prava i dr – koje su specijalizovane za polje medija, da prijave svoju ideju na konkurs. Realizacija predviđenih aktivnosti bi trebalo da traje od 3 do 6 meseci tokom 2014. godine.

Ukupna sredstva predviđena za ovaj konkurs iznose 25.000 EUR dok maksimalan iznos pojedinačnih grantova po državi iznosi 5.000 EUR.

Rok za podnošenje prijava je 28. februar 2014. godine.

Organizacija koja koordiniše ovaj konkurs je Centar za nezavisno novinarstvo iz Budimpešte, članica mreže organizacija koje sprovode projekat „South East European Media Observatory“. Projekat finansijski podržava Evropska komisija.

Sve dodatne informacije o ovom konkursu pronaći ćete na sajtu: http://mediaobservatory.net/news-and-events/call-proposals-%E2%80%93-advocacy-actions-civil-society-organizations

Novinari i studenti... Medijski trening za...