search icon Arhiva

Poziv za podnošenje predloga projekata

Novosadska novinarska škola upućuje poziv za podnošenje predloga projekata čiji je cilj podizanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) u urbanim i ruralnim oblastima za promovisanje medijskog aktivizma i suprotstavljanja dezinformacijama i polarizacijama.

Ovaj poziv za podnošenje predloga je deo regionalnog projekta “NAŠI MEDIJI”, koji se uz podršku Evropske unije realizuje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu*, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj.

Poziv za podnošenje predloga je otvoren za organizacije civilnog društva u Srbiji koje se bave razvojem i unapređenjem medija, slobodom izražavanja ili digitalnim tehnologijama, kao i edukacijom, ljudiskim pravima ili rodnom ravnopravnošću.

Poziv je otvoren i za samostalne projekte jedne OCD i za partnerstva formirana između razvijenih OCD sa sedištem u urbanim sredinama (većim gradovima) i lokalnih organizacija koji deluju u manjim zajednicama i ruralnim oblastima. Prednost će imati projekti u kojima postoji partnerstvo sa drugim organizacijama civilnog društva.

Ukupan iznos koji je dostupan u okviru ovog Poziva za podnošenje predloga projekata je 45 000 evra.

Projekat za koji se podnosi prijava mora iznositi između minimum 7 000 i maksimum 15 500 evra. Kofinansiranje projekta od strane podnosioca predloga projekta (ili partnera) nije obavezno.

Vreme trajanja projekta mora biti između 9 i 18 meseci.

Prekogranična partnerstva nisu dozvoljena ovim pozivom.

Jedna organizacija u ovom pozivu može učestvovati u dva predloga projekta, jednom kao aplikant a drugi put kao partner. Kao partner organizacija može učestvovati na dva različita projekta.

Detaljne smernice za aplikante su dostupne na sledećoj internet stranici: https://novinarska-skola.org.rs/wp-content/uploads/2024/01/Annex-2_Smernice-za-podnosioce-predloga-projekata.docx

Rok za podnošenje predloga projekta je 25.02.2024. do 23.59 časova.

Pitanja o ovom pozivu mogu biti postavljena isključivo pisanim putem na mejl adresu: grantovi@novinarska-skola.org.rs. Rok za podnošenje pitanja pisanim putem je 18.02.2024. do 23.59 časova.

Online informaciona sesija o ovom pozivu će biti održana 25.01.2024. od 12:00h.

Prijave za info sesiju je potrebno poslati na grantovi@novinarska-skola.org.rs kako biste dobili dalje instrukcije.

Annex 1_Poziv za podnosenje predloga projekata
Annex 2_Smernice za podnosioce predloga projekata
Annex 3a_Opis projekta
Annex 3b_Budzet
Annex 3c_Izjava podnosioca predloga projekta
Annex 3d_Ovlascenje partnera
Annex 4_Nacrt ugovora o dodeli granta
Annex 5_ Nacrt obrasca za programsko izvestavanje
Annex 5a_Nacrt obrasca za finansijsko izvestavanje

Annex-6_Pitanja i odgovori

Ravnopravno i istinito:... Onlajn paneli: „Samoregulacija...