search icon Arhiva

NNŠ na Kongresu civilnog društva u Istanbulu

Koordinatori Novosadske novinarske škole predstavili su se svojim projektima na Kongresu civilnog društva „Organizacije civilnog društva kao izazov vlasti: od političke obaveze do aktivnog dijaloga“, u Istanbulu, od 10. do 12. februara 2011. godine.

U tri dana Istanbul je ugostio oko 400 stotine učesnika, pretežno iz zemalja Zapadnog Balkana, koje su ujedno zemlje kandidati ili potencijalni kandidati za članstvo u Evropskoj uniji. Osim toga, kongresu su prisustvovali predstavnici Evropske unije i Evropske komisije, a počasna zvanica bio je i komesar za proširenje EU Štefan File.

Među zapaženim projektima bili su upravo projekti Novosadske novinarske škole, a predstavljene su „Korupcija Interupcija“ i „Pandorina kutija“ u kojima je NNŠ liderska organizacija, kao i projekat „Advancing Roma Visibility“ na kojem smo partnerska organizacija.

Kongres je dao priliku za diskusiju o tome kako najbolje unaprediti dijalog između civilnog društva i organa vlasti. Na radionicama učesnici su razmenjivali iskustva iz dosadašnje prakse i predlagali rešenja koja će zvanično biti upućena vlastima u zemljama iz kojih dolaze.

Kongres je organizovao  Međunarodni Evropski pokret (EMI) iz Brisela uz podršku Fondacije Trećeg Sekora Turske (TUSEV).

 

Održana obuka na... Uspela akcija kupovine...