search icon Arhiva

Održan međunarodni trening o medijskoj pismenosti

Novosadska novinarska škola održala je trening o dezinformacijama i medijskoj pismenosti za učesnike iz Srbije, Severne Makedonije i Španije protekle nedelje od 15. do 21. maja u Sremskim Karlovcima u Ekološkom centru Radulovački.

Treningu su prisustvovali nastavnici i učenici iz navedene tri zemlje gde su imali priliku da nauče više o kritičkom mišljenju, medijskoj pismenosti, dekonstrukciji dezinformacija, foto i video forenzici, kao i medijskoj produkciji kako bi mogli da u učionici kreiraju kreativan medijski sadržaj.

U narednom periodu nakon treninga biće objavljivani video i drugi materijali kao rezultat naučenog na treningu.

Cilj ovog projekta je razvijanje veština za kritičku analizu medijskih sadržaja među evropskim omladinskim radnicima čime se doprinosi cilju Erazmus+ programa u pružanju mogućnosti za neformalni obrazovni i profesionalni razvoj omladinskih radnika, kao i izgradnja kapaciteta omladinskih radnika za kreativno i proaktivno korišćenje medija.

Trening je bio organizovan u okviru projekta “Youth Against Disinformation” kroz Erazmus+ program Evropske unije koji realizuje Novosadska novinarska škola sa partnerskim organizacijama International Consulting and Mobility Agency Sociedad de Responsabilid Ad Limitada (Incoma) iz Španije, Center for Intercultural Dialogue Association iz Severne Makedonije i Steps for Youth sa Kipra.

Femicid u medijima:... Medijski pismeni građani...