search icon Arhiva

Panel „Medijska pismenost u školskoj klupi“ 17. oktobra u Novom Sadu

Panel pod nazivom „Medijska pismenost u školskoj klupi“ održaćemo 17. oktobra 2023. u 17 časova u Američkom kutku u Novom Sadu, Kej žrtava racije 2. Na panelu ćemo razgovarati o izazovima u razvoju kritičkog mišljenja, medijskim navikama mladih, i o tome kako one utiču na našu pažnju, ali i o video igrama kao edukativnom alatu i pretrpanosti informacijama kao podlozi za medijske manipulacije.

Kroz ovaj događaj, želimo da istražimo dublje razumevanje potrebe za kritičkim mišljenjem kod najmlađih generacija, kao i kako škole i nastavnici mogu igrati ključnu ulogu u razvoju ovih veština. S obzirom na brze promene u tehnologiji i medijima, sposobnost analize,
evaluacije i kritičkog razmišljanja postaju sve važnije. Jedan od centralnih elemenata našeg događaja biće predstavljanje inovativnog modela učenja kroz video igre. Želimo da zajedno istražimo koliko ovakav pristup može biti efikasan i kako utiče na razvoj dece. Posebno ćemo se fokusirati na Minecraft Education igricu, koja je razvijena unutar projekta „Minding Media“ sa ciljem da podrži razvoj kritičke svesti i medijske pismenosti kod najmlađih.

Događaj je namenjen edukatorima (formalnog i neformalnog obrazovanja), omladinskim radnicima, predstavnicima civilnog društva, roditeljima, predstavnicima medija itd.

Na panelu će govoriti Stefan Janjić, urednik FN Tragača, Violeta Kecman iz Visoke škole za komunikacije, Manojlo Maravić sa Akademije umetnosti u NS, i Tijana Femić Bumbić iz NNŠ-a. 

Zbog ograničenog mesta molimo Vas da popunite prijavu za događaj na linku: 

Kontakt osoba: Tijana Bumbić, tijana@novinarska-skola.org.rs.

Nakon ovog panela, biće održana diskusija o knjizi Elane Frilend u izdanju Mašingskog fakulteta, detaljnije o tome ćete pronaći ovde.

Svetski dan mentalnog... Minding Media: Objavljen...