search icon Arhiva

Poziv za učešće na okruglom stolu „Javni servisi i medijski integritet”

Novosadska novinarska škola, članica partnerstva koje okuplja 10 zemalja koje realizuju projekat »Medijska opservatorija Jugoistočne Evrope«, poziva vas da učestvujete na okruglom stolu „Javni servisi i medijski integritet”.

Okrugli sto će se održati u petak, 28. oktobra 2016. sa početkom u 11 časova u prostorijama Novosadske novinarske škole (Daničićeva 3, Novi Sad).

Teme o kojima će se govoriti na okruglom stolu su transparentnost i nezavisnosti javnih servisa, njihova uloga u ostvarivanju javnog interesa, pravni okvir delovanja i mogućnosti za unapređenje njihovog rada.

Povod za diskusiju jeste predstavljanje rezultata monitoringa javnih servisa u Srbiji, koji je Novosadska novinarska škola sprovela tokom prvih šest meseci 2016. godine. U toku predizborne kampanje korpus monitorovanih medija proširen je na 107 štampanih, elektronskih i onlajn medija širom Srbije. Javnosti će ovom prilikom prvi put biti predstavljeni rezultati istraživanja o kvalitetu programa Radio-televizije Vojvodine nakon uredničkih smena.

Učesnici okruglog stola:

Dragan Kremer, Fondacija za otvoreno društvo
Siniša Isakov, Akademije umetnosti u Novom Sadu, Univerziteta Novi Sad
Goran Đurović, Savet Radio Televizije Crne Gore (CG)
Radenko Udovičić, Media plan instituta i bivši član Upravnog odbora RTV Federacije BiH i Odbora Javnog RTV sistema BiH (BiH)
Saša Leković, Hrvatsko novinarsko društvo (HR)
Rade Veljanovski, Fakultet političkih nauka, Univerzitet u Beogradu
Dubravka Valić Nedeljković, Novosadska novinarska škola
Stefan Janjić, Novosadska novinarska škola
Vanja Đurić, Pokret „Podrži RTV“

Skup je otvoren za javnost.

Održan okrugli sto... Integritet javnih servisa...