search icon Arhiva

Prijavi se na Media LAB – petodnevni trening o novim trendovima u novinarstvu!

Ukoliko si mladi novinar/novinarka, ili si student/studentkinja novinarstva onda je Media LAB prava prilika za tebe!

Ovaj petodnevni trening počinje 6. a završava se 10. decembra, a cilj je da svoje učesnike uvede u najnovije trendove u novinarskoj profesiji i da ih obuči u korišćenju savremenih alata za istraživanje i izveštavanje. Media Lab se održava u Novom Sadu, a svi troškovi ovog programa, uključujući smeštaj i hranu, su pokriveni od strane organizatora.

Broj učesnika je ograničen, pa vas molimo da do 2. decembra (ponedeljak) ispunite prijavu za učešće koja je dostupna ovde.

Predavači na Media Lab-u biće ugledni novinari i saradnici medija koji poštuju visoke kriterijume u novinarstvu, kao što su KRIK, CINS, Deutsche Welle, i FakeNews Tragač. Predavači će polaznike upoznati sa temama kao što su: napredne istraživačke tehnike, provera informacija, pretraga baza podataka, digital storytelling i mobilno novinarstvo. Nakon završenog treninga, učesnici će imati priliku da rade na sopstvenim pričama u naredna tri meseca uz mentorstvo novinara koji su osvedočeni profesionalci.

Mentorski tim čine:
Dina Đorđević (CINS)
Vladimir Kostić (Slobodni novinar)
Zoran Strika (Radio 021, Cenzolovka)
Dinko Gruhonjić (Autonomija, Voice)

Prijave su otvorene do ponedeljka 2. decembra, a učesnici će o rezultatima prijave biti obavešteni u utorak 3. decembra.

Media LAB je pilot projekat razvijen od strane Novosadske novinarske škole uz saradnju i podršku „Media Incubator for the Western Balkan“ programa Free Press Unlimited-a, koje finansira Ministarstvo spoljnih poslova Holandije.

Za dodatne informacije pišite nam na milovan@novinarska-skola.org.rs

 

Prijava za učešće... Mediji o medijima,...