search icon Arhiva

Promocija veb portala Točak u okviru projekta „Romi u javnosti“

Završna promocija projekta «Romi u javnosti» i veb portala «Točak» održana je subotu 24. novembra u prostorijama Novosadske Novinarske Škole.

Promociji su prisustvovali predstavnici nevladinih organizacija koje se bave pitanjima Romske zajednice i mladi novinari. Koordinatorke projekta Slobodanka Dekić iz Media Centra Sarajevo i Tijana Femić iz Novosadske Novinarske Škole predstavili su prisutnima rezultate projekta i provele su ih kroz veb portal na kom se nalaze priče i reportaže iz romskih zajednica u regionu.

Najviše reči bilo je o značaju umrežavanja nevladinih organizacija njihovom zajedničkom delovanju ali i o budućnostiveb portala.

Glavni urednik romske redakcije na Javnom servisu Vojvodine RTV naglasio je da bez umrežavanja i zajedničkod delovanja ne možemo u potpunosti stići do željenog cilja. «Moramo raditi zajedno, romske i neromske organizacije, mladi treba zajedničkim snagama aktivno da deluju u pravcu demokratije. Samo na taj način, zajedničkim radom, možemo uraditi nešto po pitanju inkluzije Roma i poboljšanju njihove slike u medijima» Nikolic je takodje skrenuo pažnju na važnost ovog veb portala jer je kako kaže to jedini medijum trenutno u regijonu koji objavljuje novinarske priloge o romima i njihovim zajednicama a čije teme prevazilaze stereotipe i predtavljaju ovu zajednicu izvan socijalnog konteksta.

U drugom delu promocije za predstavnike NVO održana je interaktivna radijonica o umrežavanju organizacija. Trener na ovoj radionici bila je Agneš Ćurčić Asodi.

Osnovni cilj projekta «Romi u javnosti» je unapređenje izveštavanja medija o romskim zajednicama u ovim zemljama. Projekat kofinansira Evropska unija u okviru IPA 2009–Instrument za civlno društvo–Regionalni programi

 

Upitnik za građane... Emitovanje priloga povodom...