search icon Arhiva

Realizovan projekat „P + P = E”

Novosadska novinarska škola je, u saradnji sa Media Art Content d.o.o, realizovala projekat „P + P = E“, koji je podržalo Ministarstvo poljoprivede i zaštite životne sredine.

Projekat je osmišljen kako bi podstakao mlade da se još u osnovnoj školi informišu o stanju životne sredine i zainteresuju za njenu zaštitu.

Za dvadesetoro dece iz novinarskih sekcija novosadskih оsnovnih škola prvo je organizovan trening na kome se radilo na veštinama vođenja intervjua i gde se govorilo o ekološkim problemima, a onda su deca razgovarala sa stručnjacima koji se bave zaštitom životne sredine.

Razgovori su, zajedno sa pesmama specijalno pisanim za ovu priliku, montirani kao serija od deset tematskih emisija koje se mogu čuti na lokalnim radio stanicama i na internetu. Kroz ovih deset epizoda audio-serijala bilo je reči o ključnim ekološkim temama: otpadnim vodama, alternativnim oblicima energije, odnosa prema životinjama, značaju šumskih površina, značaju biodiverziteta, reciklaži, klimatskim promenama… Obrazovni audio sadržaj namenjen deci starijih razreda оsnovne škole.

Tematske emisije mozete pogledati  ovde.

Realizaciju projekta je sufinansiralo Ministarstvo zaštite životne sredine.

Edukacijom i umrežavanjem... Novac iz opštinskih...