search icon Arhiva

Religija u etru (2019)

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, oktobar 2019.

Tokom oktobra u okviru projekta „Religija u etru“objavljena je epizoda koje se bavi odnosom religije i nauke. Epizoda je dostupna na sajtu Novosadske novinarske škole, na našem Jutjub kanalu i društvenim mrežama, kao i svim zainteresovanim radijskim stanicama na besplatno emitovanje. U serijalu govorili su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Rimokatoličke crkve, Islamske zajednice, Reformatske hrišćanske crkve, Evangeličke Slovačke a.v. crkve i Protestantske hrišćanske zajednice.

Poslušajte šta kažu predstavnici različitih verskih zajednica o tome da li su verska uverenja i religijske dogme u sukobu sa dokazanim naučnim fenomenima:

Projekat „Religija u etru“ ima za cilj izgradnju mira i podizanje svesti javnosti o važnosti pomirljivog dijaloga kroz učenje o interreligijskim vrednostima koje zagovaraju mir i jednakost. Serijal čine epizode koje se bave različitim kontroverznim temama u odnosu na religiju, a o kojima govore predstavnici različitih crkava i verskih zajednica, kako bi se podigao nivo svesnosti i informisanosti građana o njihovim različitostima, ali i sličnostima, i time uticalo na nivo tolerancije u društvu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Stavovi izneti u radijskom serijalu nužno ne odražavaju stavove Novosadske novinarske škole.

Održan trening: Napredne... Dan prava javnosti...