search icon Arhiva

Seminar o suzbijanju govora mržnje

Tokom vikenda, u Osjeku, održan je drugi seminar u okviru projekta „Orijentacija: Napred!“ o suzbijanju govora mržnje i borbi protiv ekstremne desnice, u organizaciji Novosadske novinarske škole i Nansen dijalog centra Osijek iz Hrvatske. Grupa učesnika bila je mešovita i činili su je srednjoškolci, njihovi profesori i novinari iz pograničnih delova Srbije i Hrvatske.

Na radionicama o javnom zagovaranju učesnici su učili o debati, fazama kampanje, kreiranju i izradi medijskih objava i televizijskih priloga i komunikaciji sa donosiocima odluka. Tokom rada u grupama izrađeno je 6 predloga kampanja javnog zagovaranja koje su imale cilj suzbijanje govora mržnje na nivou lokalne zajednice. Učesnici su izradili i kratke video spotove u cilju podizanja svesti o ovom problemu.

U narednoj faze projekta, učenici će u saradnji sa novinarima, intervjuisati predstavnike podmlatka političkih partija u Srbiji i Hrvatskoj. Fokus intervjua biće stavljen na rešavanje problema govora mržnje na lokalu. Intervjui će biti objavljeni na sajtu www.odaberipravo.org.

Projekat „Orijentacija: Napred!“ finansijski je podržan od strane Evropske unije u okviru programa prekogranične saradnje.

 

Intervju - Željko... Jovana Zdjelarević dobitnica...