search icon Arhiva

Završen seminar u Podgorici u okviru projekta „Ladies Diary of Change“

Trodnevni seminar u Podgorici koji je bio deo velikog internacionalnog projekta „Ladies Diary of Change“, završen je danas. Učesnice koje su činile mlade srednjoškolke i njihove profesorice, tokom poslednjeg dana edukacije učile su o pisanju i implementacije projektata. Daliborka Uljarević iz organizacije „Centar za građansko obrazovanje“ održala je radionicu na kojoj su učesnice naučile kako da svoje ideje pretoče u predlog projekta. U radu u grupama one su osmislile 3 aktivnosti koje bi mogle u budućnosti da sprovedu u svojim lokalnim sredinama.

Projekat koji je finansiran od strane Evropske Komisije prošao je prve dve faze. Ono što sledi jeste seminar u Prištini koji će se održati na jesen kao i studijska poseta Atini gde će učesnice otputovati krajem godine. Kao rezultat njihovog angažmana biće dokumentarni film u kojem će biti prikazano sve ono što su devojke naučile kao i publikacija u kojoj će se naći najbolji eseji, izveštaji, intervjui i reportaže učesnica. Dokumentarni film biće predstavljen na lokalnim televizijama u regionu dok će publikacija služiti i kao svojevrstan priručnik za srednjoškolce o ženskom i omladinskom aktivizmu.

Partnerske organizacije Novosadske novinarske škole na ovom projektu su Medijski institut Crne Gore, Ženska asocijacija AUREOLA i Grčka fondacija za evropsku i međunarodnu politiku ELIAMEP.

 

Poseta crnogorskim institucijama... Mlade političarke za...