search icon Arhiva

Kreiran Priručnik za edukatore o medijskoj pismenosti

U okviru jednog od regionalnih projekata organizacije „WeB Media Literacy“, članovi tima Novosadske novinarske škole sastavili su Priručnik za edukatore o medijskoj pismenosti. Izdavač Priručnika je partnerska organizacija Juventas iz Crne Gore.

Priručnik se sastoji od osam radionica medijske pismenosti koje obrađuju različite teme. Tematska sličnost između radionica postoji, i raspored kojim su predstavljene nije nasumičan, ali je organizacija u jedinice veće od pojedinačnih radionica izbegnuta jer su one zamišljene i mogu da stoje samostalno. Svako poglavlje sadrži kratki uvod u temu, plan radionice i napomene za edukatore, a pored toga jasno su istaknuti cilj, potrebna sredstva, vreme trajanja i uzrast kojem su one namenjene. Same radionice namenjene su učenicima srednje i viših razreda osnovne škole, dok je priručnik prvenstveno kreiran za edukatore u neformalnom i formalnom obrazovanju. Pored radionica, Priručnik čine i poglavlja koja se odnose na praktične savete i smernice kako organizovati i realizovati radionicu u školi u okviru neformalnog obrazovanja.

Priručniku u onlajn verziji se može pristupiti na našem sajtu ovde.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta „WeB Media Literacy” koji sprovode organizacije Juventas iz Crne Gore, Zašto Ne iz BiH, Novosadska novinarska škola iz Srbije i GONG iz Hrvatske uz podršku Erazmus+ programa Evropske unije, a sredstva za sufinansiranje projekta obezbedila je i Autonomna pokrajina Vojvodina – Pokrajinski sekretarijat za finansije.

 

Mediji i društvene... Budućnost novinarstva